Ето срещу кои руснаци са насочени американските санкции

NetNews

Финансовото министерство на САЩ наложи санкции на седем руски официални лица в отговор на опита за отравяне на опозиционера Алексей Навални, предаде AFP.

Санкционирани са шефът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, първият заместник-ръководител на администрацията на президента Сергей Кириенко, генералният прокурор Игор Краснов, ръководителят на Федералната служба за изтърпяване на наказания Александър Калашников, началникът на управлението по вътрешна политика към руския президент Андрей Ярин и заместник-министрите на отбраната Алексей Криворучко и Павел Попов.

"Използването на химически оръжия от Кремъл за запушване на устата на един политически опонент и сплашване на други показва явното му пренебрежение към международните норми", заяви министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън. Говорителката на руското МВнР Мария Захарова определя приемането новите американски санкции като враждебна антируска атака, която цели да накаже Москва. По думите ѝ Вашингтон се опитва „да култивира образа на външен враг“ на фона вътрешните си проблеми.

Междувременно стана ясно, че ЕС ще запази санкциите си срещу Русия заради подкрепата ѝ за проруските сепаратисти в Източна Украйна, увери председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който е на двудневно посещение в региона. "Русия не отговори на предприетите от Киев положителни мерки в рамките на мирния процес. Ето защо нашите икономически санкции срещу Русия ще се запазят", каза Мишел на съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски. Мишел обяви началото на програма за икономическа помощ за този много беден регион. ЕС ще помогне и за създаването на допълнителни пропускателни пунктове по фронтовата линия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: Тези две неща са пагубни за обществото ни

Конфронтацията и липсата на разбирателство са пагубни за обществото ни. Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България. Това заяви премиерът Бойко Борисов в обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България: Уважаеми сънародници, Поздравявам Ви по случай Националния празник на България […]