Жегата временно отстъпва

NetNews

След особено горещото начало на седмицата, в близките дни предстои относително захлаждане, но само временно, защото и следващата седмица ще започне с опасно горещо време, предаде БНТ.

Остава в сила предупреждение за значителни количества и силни гръмотевични бури, в областите Благоевград и Смолян и опасност от градушки.

По-малко са областите с предупреждение за опасно горещо време днес, а очакванията са за максимални температури не по-високи от 37 градуса.

Ще бъде предимно слънчево, със следобедни превалявания на отделни места в Централна България и в планинските райони. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 32 и 37 градуса.

Голяма остава опасността от пожари в по-голямата част от страната.

На морския бряг ще преобладава слънчево време, с временни заоблачавания в следобедните часове, но превалявания ще има само на отделни места по южното крайбрежие.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са около 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините, след слънчевото утро, през втората половина на деня ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Челси оцеля при дузпите и триумфира със Суперкупата на Европа! (ВИДЕО)

Челси спечели за втори път в клубната си история Суперкупата на Европа. Носителят на Шампионската лига се нуждаеше от драматичен развой с дузпи, за да пречупи съпротивата на достойния си опонент Виляреал. Финалът в Белфаст завърши при равенство в редовното време 1:1. "Сините" започнаха по-добре мача и поведоха чрез Зиеш. […]