Желязков: До юли ще получим 660 млн. лв. от концесията на летище „София“

NetNews

Транспортният министър Росен Желязков дойде в парламента, за да даде подробности за концесионния договор на летище София. Той заяви, че страната ни ще получи първоначалното концесионно възнаграждение в размер на 660 млн. лв., до юли тази година.

"Плащането от страна на концесионера на това възнаграждение е сериозен приход в държавния бюджет, особено в тази ситуация. Ние имаме ангажимента на концесионера да изгради новия терминал на летището до десетата година. Да направи анализ за трафика и необходимостта от нова писта и да вложи 638 милиона евро. Т.е. три пъти повече от това, което е направено до момента в новата история на нашата държава. Моята цел беше да дойда тук, да ви предоставя тези факти и да ви помоля да разсъждавате от висотата на амбиците си да участвате в управлението, за което концесията има изключително много предимства и нито един недостатък".

Росен Желязков не отговори на въпроса на Корнелия Нинова, която по-рано попита премиера ще отложи ли в следващите 10 години изпълнението на задълженията на концесионера на летище София.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова увери, че напредва работата в 33-километровия участък между Мездра и Ботевград. С цялостната модернизация на трасето от Дунав мост 2 до Ботевград ще се осигури връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Имотна измама за милиони

Съдебен спор се води за частен имот на територията на киноцентър “Бояна”. По думите на потърпевшите лица самата сделка за киноцентъра, приватизиран през януари 2006 г. от дружеството “Ню Имидж България” ЕООД, клон на американската фирма “Ню Имидж Инк” е, е нищожна. Причината е, че по време на сключване на […]