Жестока сеч и деформиране на скални ридове край Костенец

NetNews

След предприетите действия по модернизацията на ЖП линията Елин Пелин – Септември граждани искат преразглеждане на проекта и внимателна проверка по всички аспекти на начинанието. В платформата на Helpbook.info е постъпил сигнал, цитиран от Bulgaria ON AIR, който засяга немалко възникнали въпроси по случая:

"Текущият сигнал е свързан с модернизирането на жп линията Елин Пелин – Септември. Конкретно, снимковият материал е направен в рамките на община Костенец. Чрез кратка ретроспекция можем да установим няколко интересни факта за проекта.

1. Първо началната фирма изпълнител е сменена с GP Group, като с или без причинно-следствена връзка цената на проекта се е покачила няколко десетки млн.лв.

2. Поради известни и неизвестни причини финализирането на проекта е отложено за края на следващия програмен период– 2030 г.

3. В него никъде не е упоменато извършването на залесяване, което поражда въпросът: "Как би било възможно възстановяването на растителността (поне частично)?"

4. Черешовидната поанта печели последната актуална информация, за наличието на известно количество уран, в дадени части от скалния рид. Въпреки установяването на горното, проектът не бива прекратен, а частично променен.

Използването на европейски средства и горски активи в името на общото благо е чудесно само по себе си.

За съжаление предвид фактите и наличната гледка, у мен се заражда леко съмнение, че характерът на случващото се е именно такъв на 100%. Наблюдава се масово унищожаване на горската растителност, безвъзвратно модифициране на горската инфраструктура и заличаване/промяна на образуваните с години скални ридове“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БОЕЦ: Прокуратурата започна проверка срещу Бойко Борисов за корупция и пране на пари

Бой до дупка! Прокуратурата днес съобщи, че е ”Започнала проверка по сигнал на Сдружение БОЕЦ срещу Б.Б. – бивш министър председател за корупция, пране на пари, данъчни и финансови престъпления на територията на България и Кралство Испания”! Вижте цялата позиция на БОЕЦ без редакторска намеса: ВАЖНА ПОБЕДА! ТОВА Е начина […]