Жест на добра воля! Украйна и Русия си размениха по 144 военнопленници

NetNews

Украйна и Русия си размениха днес по 144 военнопленници – най-голямата по рода си размяна от началото на войната.

Русия върна на Украйна 144 военнопленници, сред които 95 „защитници на завод Азовстал“ в Мариупол, които отбраняваха този пристанищен град, обсаден от руската армия в продължение на няколко седмици, преди да сложат оръжие, съобщи Главната дирекция за разузнаване, която е на подчинение на украинското министерство на отбраната, предаде Франс прес.

„Става дума за най-голямата размяна (на военнопленници с Русия) от началото на руската инвазия“, пише в изявлението в Телеграм, което не съдържа повече подробности.

Ръководителят на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна „Донецка народна република“ (ДНР) Денис Пушилин потвърди размяната, като уточни, че тя е била извършена днес, предаде Ройтерс.

Двете страни в конфликта си размениха по 144 военнопленници. Украйна пусна 144 пленени руски войници и бойци на ДНР, написа в Телеграм Пушилин. Той отбеляза, че повечето от предадените на Украйна нейни военни са били ранени в сражения, преди да бъдат пленени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Германия работи за гарантиране на бързото присъединяване към НАТО на Швеция и Финландия

Германия прави всичко възможно, за да осигури бърза ратификация на кандидатурите на Швеция и Финландия за членство в НАТО, съобщи говорител на външното министерство в Берлин, след като Турция отмени ветото върху присъединяването им, предаде Ройтерс. „Няма определен срок, но ще стане бързо“, каза говорителят за стъпките, които се изисква […]