Животът в Киев постепенно се нормализира

AdminNetNews

Все повече жители на Киев се връщат в града, въпреки несигурната обстановка. Животът в украинската столица се нормализира постепенно, съобщава БНТ.

Жителите на Киев се опитват да се върнат към предишния си живот, въпреки бомбардировките над покрайнините на украинската столица. С малки, но символични стъпки. Някои магазини отвориха отново, а театър дори пусна в продажба билети за детско представление.

Залата отново е пълна. Единствено вече няма пиеси на руски език, а само на украински.

„За нас, представителите на културата, и за всички граждани, тези моменти на мир са много важни“, заяви Олга Гаврилюк, директор на театър.

Въздушните атаки над Киев бяха възобновени през последните дни. Въпреки че не е препоръчително, хората са започнали да се връщат в града – по данни на местните власти по около 50 хиляди души на ден.

Възобновяването на нормалния живот в Киев е бавно, постепенно, но видимо. Семействата отново се разхождат в центъра на града, въпреки че руската заплаха все още съществува.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руската Православна Църква не одобрява поставянето на буквата Z върху великденските козунаците

Руската православна църква не одобрява поставянето на буквата Z върху козунаците, написа представителят на Руската Православна Църква Кипшидзе. „Разбира се, ние от своя страна подкрепяме народните инициативи, насочени към подкрепа на руската армия“, каза той, цитиран от Интерфакс. „В същото време смятам, че християнската символика е самодостатъчна, а козунаците и […]