Жълт код е в сила в сряда за Ямболско, очакват се валежи от 20 до 30 литра на кв. м

NetNews

Жълт код е в сила в сряда за областите Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол. В тях се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Сумарните количества на валежите ще са от 20 до 30 литра на квадратен метър. 

За 16 юни, сряда, НИМХ издаде предупреждение от втора степен – оранжев код за областите Добрич, Шумен, Варна и Бургас. В тези области се очакват сумарни количества на валежите между 40-50 литра на квадратен метър, локално и повече, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Преди обяд над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са в широки граници, от 20° – 22° на места в Източна България до около 29° в северозападните райони от страната. 

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Роналдо има предложение от Манчестър Юнайтед, но изчаква ПСЖ

Кристиано Роналдо е получил предложение от бившия си клуб Манчестър Юнайтед. Офертата е за 17 милиона паунда годишно, като при сделка с Ювентус Пол Погба може да поеме в обратната посока срещу съответното доплащане. Според "Гадзета дело Спорт" първото желание на португалеца обаче е да премине в Пари Сен Жермен. […]