Забраниха износа на дизел

NetNews

Сръбското правителство забрани временно износа на евро дизел ЕN 590 и ограничи цената на нефтопродуктите и на основни хранителни продукти, съобщи вестник „Данас“.

Решението за забрана на износа на евро дизел EN 590 е с цел да се предотврати потенциална липса на продукта, предизвикана от глобалното нарушаване на пазара на нефтопродукти и с цел осигуряване на снабдяването на сръбския пазар с нефтопродукти. Цената на нефтопродуктите ще бъде ограничена до 31 юли 2022 г.

Ограничени също са цените на брашното тип Т-400 и Т-500, на слънчогледовото олио, на бялата кристална захар, както и на свинския бут така, че да не надхвърлят нивата на цените от 15 ноември 2021 г. Наредбата влиза в сила в деня след публикуването ѝ в Държавен вестник и ще е в сила до 31 юли 2022 г.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Политолог: Ще използват дипломатическия скандал за партийни цели

В настоящата ситуация остава неразбрано съобщението, което искаме да изпратим, но реакцията на Русия е очаквана. Това коментира политологът Сергей Петров пред Bulgaria ON AIR. Той уточни, че голяма част от 70-те изгонени всъщност не са дипломати, а персонал в дипломатическите мисии на Русия. „Русия винаги е била агресивна във […]