Заведенията отварят и в закритите части от 12 април

NetNews

От 12 април се допускат посещенията в заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им, работно време между 6 ч. и 23 ч.

Това гласи новата заповед на здравния министър Костадин Ангелов за противоепидемичните мерки от 12 до 30 април.

От 1 април заведенията можеха да отворят само градините за клиенти.

От 16 април са разрешени посещенията в игралните зали и казина , а от 29 април пак отварят дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове. И в тях е разрешено използване на не повече от 50% от капацитета им.

„Със същата заповед здравният министър нарежда физическите и юридическите лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, и чиято дейност не е преустановена с тази заповед, да създадат организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.“, предвижда още заповедта.

В нея е описан и графика, по който в присъствено в училище се връщат учениците, който беше представен днес на брифинга на оперативния щаб от министъра на образованието Красимир Вълчев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ученическа оргия в къща за гости в Родопите

Тийнейджъри потрошиха имущество в къща за гости в Родопите, съобщи "Пловдив24". Ето и подробностите: "Младежи от Асеновград, Чепеларе и Пловдив решили да избягат от скучното ежедневие с посещение в къща за гости в родопското село Лясково. Компанията избрала да отседне за няколко нощувки в къща, отдавана под наем. След като […]