Завърнал се от Кабул българин: Писъците и молбите на хората остават скрити за зрителите

NetNews

Ден след като се е прибрал от Афганистан Краси Панчев разказа пред бТВ за ситуацията в Кабул. Той е бил част от охраната на мисията на ЕС в размирната столица.

„От зрителите остава скрит звукът – от писъците на хората, от молбите им за спасение. Виждаме една картина, но сълзите в очите на хората остават скрити, трябва да си там, за да го усетиш“, посочи мъжът.

Според него не е имало шанс хаосът от евакуацията да бъде предотвратен. „За никой не е тайна, че местната армия и полиция – не свършиха работата си въпреки обучението им за милиарди“, допълни той.

По думите му мотивацията на двете страни е различна: „Надделява това, в което вярват талибаните“.

Панчев разказа, че след като са извели от Кабул хората, за които са били отговорни, той и другите българи са се опитали да помогнат на свои приятели в Кабул да се евакуират. Като те самите са го направили в последния възможен момент.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каляри и Специя закриха кръга в Серия А с равенство, българин игра цял мач

Българският национал Петко Христов дочака своя дебют в Серия А. Защитникът стартира като титуляр и записа пълни 90 минути за Специя при гостуването на Каляри, завършило 2:2. 22-годишният играч направи много силен мач и получи една от най-високите оценки в своя отбор. Специя поведе в резултата още в 7-ата минута, […]