Загинал е командирът на руския десантен кораб „Цезар Куников“

AdminNetNews

Александър Чирва, командир на големия десантен кораб от руския Черноморски флот „Цезар Куников“, е загинал по време на специалната операция в Украйна, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение в „Телеграм“ на губернатора на Севастопол Михаил Развожаев.

„Днес се сбогуваме със севастополеца Александър Григориевич Чирва. Командир на големия десантен кораб „Цезар Куников“ от 197-а десантна бригада на Черноморския флот, капитан 3-ти ранг“, се казва в съобщението. В него се уточнява, че Чирва е починал от рани, получени в сражения срещу неонацисти в Украйна. „Неговата храброст, професионализъм и опит спасиха живота на членовете на екипажа“, отбеляза Развожаев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Започна битката за Донбас

Русия е започнала новата си офанзива в Източна Украйна, предаде Би Би Си, цитирайки информация на Генералния щаб на украинските въоръжени сили. Регистрирани са признаци на началото на настъпателната операция в Източната оперативна зона, обявиха от Киев. На 24 февруари руската армия предприе пълномащабна война в Украйна, но фронтът към […]