Задържаните за търговия с бебета обещавали между 5 и 7 хиляди лева за продадено дете

NetNews

Ден след като германски медии съобщиха за разкрит във Федералната република канал за трафик на хора с участието на български граждани, от Специализираната прокуратура в София съобщиха, че с европейска заповед за арест са задържани мъж и жена. Двамата са част от организирана престъпна група, склонявала бременни жени да продават децата си, предаде БНР.

Между 5 и 7 000 лева са обещавали задържаните в Германия българи за продадено бебе в Гърция. И въпреки, че обвинението им е от 1 февруари, а семейството е задържано на 29 април, от Спецобвинението съобщиха за разследването едва вчера.

Третият член на групата е синът на арестувания в Германия. От 12 февруари той е под стража в Националното следствие.

Жените са набирани от различни селища в страната. Съгласилите се бременни са били превеждани в Гърция с микробус и настанявани в едно и също жилище в Атина. Новородените били продавани на местни търговци, за които се предполага, че са част от международна мрежа за търговия с бебета.

От спецпрокуратурата имат доказателства, че групата е действала почти шест години. До момента са установени 9 малоимотни жени, чиито деца са родени и продадени в Гърция.

Предстои двамата задържани в Германия да бъдат екстрадирани у нас.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 06.05.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Най-силното ви желание днес ще е да оставите някаква следа в този света. Хубаво е тя да е значима и смислена, така че нека действията ви са в тази връзка. Телец Приели сте някак между другото, че сте длъжни да се грижите за другите и забравяте […]