Задържаха иракчанин, нападнал мъж в София

NetNews

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 41-годишен мъж от Ирак, нападнал мъж без да е бил предизвикан от пострадалия, съобщиха от прокуратурата.

Той е причинил телесната повреда по хулигански подбуди. Инцидентът е станал на 27 юни тази година пред банка на бул. „Т. Александров“. Обвиняемият ударил с нож гърба на мъжа и му причинил лека телесна повреда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години.

Предвид възможността иракчанинът да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, допълват от прокуратурата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борис Джонсън: Изтеглянето на руснаците от Змийския остров е знак, че Украйна ще надделее във войната

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че изтеглянето на руските въоръжени сили от Змийския остров в Черно море е знак, че Украйна ще надделее във войната с Русия, предаде Асошиейтед прес. Изтеглянето от острова, където руските окупационни войски бяха подложени на непрестанни украински атаки, показва, че „Русия отново трябва да […]