Заловиха близо 5,7 кг хероин, скрит в акумулатор

NetNews
Заловиха близо 5,7 кг хероин, скрит в акумулатор

Снимка: Агенция „Митници“

Близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор, задържаха митнически служители на МП Калотина. Наркотикът е открит в автомобил, пътуващ в посока Сърбия, съобщиха от Агенция „Митници“.

Около 18,40 ч. на 31 януари на Митнически пункт Калотина е пристигнал лек автомобил „Фиат“, със сръбска регистрация, пътуващ от Турция за Сърбия.

Митническите служители в сектор „Борба с наркотрафика – Калотина“ са селектирали превозното средство за щателна проверка. В хода й е установено, че превозван в колата акумулатор е манипулиран и в него са укрити 8 пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество.

При извършения полеви наркотест съдържаните на пакетите е реагирало на хероин. Общото количество на установеното наркотично вещество е 5,694 кг.

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство.

С постановление на прокурор в Софийска окръжна прокуратура водачът на автомобила – 33-годишен сръбски гражданин е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на хероин и е задържан за срок до 72 часа.

Разследването продължава.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огнище на COVID-19 в психиатрична болница

Снимка: Pixabay Епидемичен взрив на COVID-19 е констатиран в Държавната психиатрична болница – Карвуна, община Балчик. Източник на заразата най-вероятно е лице от персонала, което не е проявило симптоми на заболяването, информира директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова, цитирана от БГНЕС. След първите признаци на разболяване от пациент […]