Заловиха 96-годишната жена, избягала от делото за нацистки военни действия

NetNews

Заловиха 96-годишната германка, която избяга от съдебния процес за извършени престъпления по време на Втората световна война, предаде "Ройтерс", предаде news.bg.

Ирмгард Фърчнер беше заловена от полицията само часове, след като не се яви на съдебния процес. Жената е била подложена на преглед, за да се определи дали е годна да излежава присъда в затвора.

Следващото заседание на съда е насрочено за 19 октомври.

Припомняме, че жената бе обвинена, че като 18-годишна е допринесла за убийството на 11 412 души, като машинописка в концентрационния лагер Щутхоф между 1943 и 1945 г. Тя свидетелства, че не е знаела за убийствата, станали в лагера, докато е работила там.

Повече от 60 000 души са загинали в Щутхоф.

В отделен случай следващата седмица 100-годишен мъж ще бъде съден в Бранденбург за това, че се предполага, че е служил като нацистки пазач на СС в концентрационен лагер край Берлин по време на Втората световна война.

Мъжът, чието име не е разкрито в съответствие с германските закони за поверителност, е обвинен в 3518 съучастия в убийство. Предполага се, че заподозреният е работил в лагера Заксенхаузен между 1942 и 1945 г. като член на паравоенното крило на нацистката партия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ваксинираните през октомври участват в томбола за смарт часовник

Министерство на здравеопазването реши да стартира кампания за стимулиране на ваксинацията срещу COVID-19 в страната. Абонатите на трите мобилни оператора ще получат кратко текстово съобщение с призив да се имунизират. Ето как ще звучи то: „Ваксините срещу COVID-19 спасяват живот! Имунизирай се до 31.10.2021 г. и участвай за един от […]