Замразиха активи за 7 млрд. евро на руския олигарх Абрамович

AdminNetNews

Руският олигарх Роман Абрамович понесе още щети, свързани с финансовото му състояние. Санкциите срещу руснака стават още по-свирепи и този път правителството на британския остров Джърси нареди замразяването на 7 милиарда евро, принадлежащи на бившия собственик на Челси, пише Politico, цитиран от gong.bg.

Решението на тези рестрикции следва допълнителен пакет от наказателни мерки, които бяха наложени до този момент към Абрамович.

Той е считан за близък до руското правителство, като всички такива личности биват ощетявани в икономическо естество в следствие на нахлуването на Русия в Украйна. Министерството по правните въпроси в Джърси е подчинено на Британската корона и в сряда заяви, че целевите активи, които се намират на територията на острова, и са собственост на близки до Владимир Путин хора, ще бъдат замразени.

Съобщава се още, че полицията е изпълнила заповед за обиск във вторник на адрес, за който се подозира, че е свързан с бизнес дейността на Абрамович, но повече подробности не се дават, цитира Нова ТВ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ники Михайлов е готов да играе за Левски и без пари

Капитанът на Левски – Николай Михайлов, е поредната знакова фигура, която заяви, че е готов да играе за клуба дори без пари. Той реши да изчетка „сините“ запалянковци преди реванша с Лудогорец за Купата на България, след като стана ясно, че „Герена“ е напълно разпродаден за двубоя. „Всяка година се […]