Западът открадна от Русия над 300 млрд. USD

NetNews

Западните държави всъщност откраднаха над 300 млрд. USD от Руската федерация, вземайки пари, предназначени за плащане на руския газ. „Договорите, подписани преди 24 февруари, предвиждаха плащания в долари и евро. Тези плащания се извършваха директно по сметки на „Газпром“ и се държаха в западни банки. Когато след началото на специална военна операция в Украйна, нашите западни „приятели“ ни откраднаха над 300 млрд. USD, всъщност те откраднаха това, което самите те платиха за газ. С други думи, използваха нашия газ безплатно през всичките тези години“, каза министърът.

Лавров допълни, че Русия е решила да прехвърли плащането за газ в рубли, за да спре „безсрамния грабеж“ от Запада. „Това е абсолютно необходима схема, за да се избегне продължаването на безсрамния грабеж, в който са замесени тези страни. Лондон, Вашингтон, Брюксел обсъждат възможността за конфискуване на парите, които са замразили, или за прехвърляне на тези пари на някой друг“, допълни Лавров.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Зодиите, които са зле с връзките

Следните четири зодиакални знака просто не се справят добре с романтичните връзки. Те не знаят как да полагат грижи за отношенията и обикновено ги провалят. Може да имат проблеми с пълното отдаване на един партньор или да живеят в света на фантазиите и да не осъзнават какво е истинска връзка. […]