Запали се апартамент на ужасите в центъра на Пловдив

NetNews

Пожар в апартамент на клошарка изправи на нокти обитателите на блок на улица "Богомил" 41 в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. Инцидентът се повтаря от миналата година. Повече от 15 години хората са принудени да търпят непоносима воня, насекоми, които бълват от апартамента на втория етаж. Той се обитава от около 70-годишна жена, която не полага никакви грижи за жилището си. Едни казват, че е клошарка, други – че не е, но просто е небрежна и не разбира от никакви забележки.

Днес отново в жилището и избухна пожар, а тя дори не е искала да отвори на пожарникарите. За него са сигнализирали съседите.

Те се бяха събрали уплашени на пейката пред входа. Тези, които живеят около проблемния апартамент, изпитват истински ужас от случки като тази. Голям късмет е, че пожарникарите са дошли бързо и са загасили пожара, така, че няма видими следи отвън от него.

Но този инцидент за пореден път засилва техните страхове, че следващият път може да се случи и най-лошото. Хората са сезирали институциите, но никой не предприема нищо досега, а и не е ясно има ли закон за такива случаи. Жената е сама, няма близки хора. За нея твърдят, че не е бедна, има финансови възможности, но не иска да поправи апартамента си. Дори се твърди, че е собственик и на къща в Стария град.

Покойната ѝ майка е била много чист човек, но откакто тя е починала, апартаментът е в кошмарно състояние. Вратата е почерняла, вътре се виждат вестници по пода и се разнася зловонна смрад, тъй като в жилището няма работеща тоалетна, според съседка. Прозорците не се отварят. Пълзят и едри насекоми.

Хората я молят да ги допусне в тях и те да почистят апартамента, но тя не иска, не се съобразява с другите. А уж е интелигентна и възпитана жена, знае няколко езика, чете редовно вестници. Преди време хората са организирали и подписки срещу нея. Любопитна подробност е, че в същия блок преди време е живял и зам.- кмет на общината, който и досега изпълнява тази длъжност.

Отскоро хората в блока, в който има 24 апартамента, са с частен домоуправител, от който очакват някакви действия по случая.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Nikon представи „кроп“ камера с ретро дизайн

Nikon представи ново попълнение при своите безогледални камери. Моделът Z fc e модерно тяло, базирано на модела Z50, но с външен дизайн от 80-те години на миналия век, заимстван от лентовия Nikon FM2. Камерата се отличава със сиво на цвят тяло, а кожени елементи разчупват и придават нотка класика към […]