Запасите от лекарства на Русия могат да свършат до 3 месеца

NetNews

Запасите от лекарства на Русия могат да свършат до 3 месеца

Снимка: Pixabay/Pexels

Русия е изправена пред недостиг на лекарства, тъй като цените на вносните продукти рязко се покачват, а руснаците започват трескаво да трупат запаси, като властите твърдят, че запасите може да свършат след 3 до 6 месеца, съобщава „Политико“.

Въпреки че повече от три четвърти от лекарствата в Русия се доставят от Индия и Китай, западните санкции косвено нанасят хаос на веригите за доставки, тъй като компаниите се борят да плащат за лекарства, след като Русия беше отрязана от SWIFT, а рязко спадналата стойност на рублата повиши цените на вноса.

Обикновените руснаци също така се запасяват с лекарства, което води до изчерпване на рафтовете в магазините, а повишеното търсене доведе и до недостиг на жизненоважни лекарства за диабет.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Приближени до Гешев принудиха съдебния състав по делото "Иванчева и Петрова" да бъде сменен

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. „Безпрецедентен натиск принуди съдии от ВКС по делото Иванчева да си дадат самоотвод и да се смени съдебният състав на ВКС. Натискът е оказан от неправителствена организация, основана от приближените до Гешев – Пламен Георгиев и Мила Георгиева, […]