Заплаха! Русия може изцяло да спре доставките на природен газ за Европа

NetNews

Русия може изцяло да спре доставките на природен газ за Европа, предупреди ръководителят на Международната агенция за енергията (МАЕ) Фатих Бирол, цитиран от Ройтерс.

Управляващите в Москва се опитват да използват доставките на газ за Европа за засилване на политическия натиск, който оказват на фона на войната в Украйна, според шефа на МАЕ.

„Като се вземе предвид поведението им напоследък, не бих изключил управляващите в Русия да продължат да изтъкват различни проблеми и да си намират извинения, за да ограничат още повече доставките на природен газ за Европа и вероятно дори да ги спрат изцяло“, се казва в изявление на Бирол, изпратено до Ройтерс.

Ръководителят на МАЕ предупреждава, че по тази причина Европа да се нуждае от планове за действие при извънредни ситуации.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Отпуснаха 13,5 млн. лв. за Новата болница в Ямбол, трябват обаче още близо 50 млн. за довършването ѝ

Отпусната е сумата, необходима за довършването на строителните дейности по новия болничен комплекс в Ямбол, съобщи на страницата си в социалната мрежа ямболската областна болница. Днес Министерството на здравеопазването преведе останалите 13,5 млн. лева по сметката на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ за целта. Средствата бяха гласувани с приемането на държавния бюджет за настоящата 2022 г., се казва още в информацията.