Започва делото срещу Стоян Божев, грозят го 20 години затвор заради фатална пиянска свада

NetNews

Окръжният съд в Бургас решава съдбата на 57-годишният Стоян Божев, който в началото на август 2020 г. уби след пиянска свада свой приятел в жк „Възраждане“.

В процеса на разследването вече категорично е изяснено, че убийството е извършено с нож в квартирата на 57-годишния мъж. Причина за деянието е отказа на Живко Георгиев да напусне апартамента. Както Флагман.БГ писа още през август, двамата започнали да пият още в ранния следобед в неделя. Малко по-късно обаче при тях дошъл хазяинът на Стоян, който настоял купонът да бъде незабавно прекратен и заплашил, че ще изгони наемателя си в противен случай.

40-годишният Живко обаче категорично отказал, продължил да пие, а малко по-късно и заспал. Стоян излязъл на улицата да разходи кучето си, нямало го повече от 2 часа, но като се прибрал видял, че всичката ракия е изпита. Опитвайки вече всячески да изгони неканения си гост, той излязъл на улицата да търси съдействие. След всички безуспешни опити той се прибрал у дома си и седнал с гръб към пияния Живко.

По думите на обвиняемия, гостът му малко след това се нахвърлил върху него и сам се нанизал на нож, с който Стоян режел салата от домати и краставици.

Деянието е квалифицирано по чл. 115 от НК и въпреки пледиранията на обвиняемия, че убийството е станало случайно в процес на самозащита, това не е уважено от съда. Начало на делото се дава старт на 25 март. 2021 г., а ако бъде признат за виновен 57-годишният Стоян Божев ще се озове в затвора за срок между 10 и 20 години.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Промениха статута на атрактивни имоти около София

С Решение на правителството община Белово получава правото на собственост върху държавни имоти с площ 7264 кв. м в землището на село Дъбравите. Те са необходими за изпълнение на проект за закриване и рекултивация на общинското депо за твърди битови отпадъци в местност „Вучата могила", финансиран от Оперативна програма „Околна […]