Започва обществено допитване за бюджета на община Ямбол за 2022 година

NetNews

От днес, 8 ноември, Община Ямбол инициира обществено допитване във връзка с подготовката на Проекта на бюджет на общината за 2022 година. Граждани, представители на бизнеса, на институции и неправителствени организации имат възможност да дадат своите предложения, препоръки или да споделят мнение относно мерки и дейности директно през сайта на Община Ямбол на адрес: https://yambol.bg/obshtestveno-dopitvane-budjet-22 (чрез формата за обратна връзка) или като се попълни приложената бланка и се изпрати на e-mail: budjet2022@yambol.bg.

обществен допитване на бъджета на Ямбол за 2022

Хората имат възможността да подават предложенията и в специални урни, поставени във фоайето на партерния етаж на общината, както и в двата изнесени офиса на Община Ямбол – в сградите на пощите в кварталите „Георги Бенковски“ и „Аврен“.

Допитването за проектобюджета и последващата кампания за информиране на гражданите за основните приоритети и обекти, включени във вече одобрената бюджетна рамка, са двата основни инструмента за гарантиране на максимална публичност и прозрачност при формирането и управлението на местните финанси.

Кампанията ще продължи до 10 декември 2021 година, петък.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето къде ще има спирания на водата днес в Ямболско

Поради отстраняване на аварии е възможно временно прекъсване на водоснабдяването в следните населени места: За град Ямбол: – ПС“ Кабиле“ ; – ул.“Ямболен“ -„Лавина Горнаков“ ; Поради възникнала канализационна авария, ще бъде прекъснато водоподаването на ул.“Шипка“№ 34. За община „Тунджа“: – с. Могила, с. Сламино, с. Скалица, с. Миладиновци. За […]