Започва строежът на Северния обход на Бургас

NetNews

На 5 януари започва изграждането на Северния обход на Бургас. За целта ще бъде въведена временна организация на движението по път I-6 Ветрен-Бургас, преди селскостопанския надлез, в двете посоки. Тя ще е в сила до 16 юни, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Северният обход ще посреща идващите по автомагистрала "Тракия" автомобили в района на селскостопанския надлез преди влизане в Бургас. На мястото на надлеза ще бъде изградена т. нар. пълна детелина. През нея водачите, на които не се налага да минат през областния град, ще могат да завият наляво. Новото трасе ще продължава до обновения и разширен четирилентов път през бургаския квартал "Сарафово" към Поморие-Ахелой-Несебър-"Слънчев бряг".

Частните имоти, през които минава обходът, са предварително отчуждени. Избрана е фирма, която да изпълни мащабния проект, финансиран със средства от републиканския бюджет.

След много усилия и няколко десетилетия след раждането на първоначалната идея, дойде време за старт на строителните дейности за изграждане на Северния обход на Бургас. Заедно с Южния той ще осигури пълното извеждане на транзитния автомобилен трафик извън града. Едновременно с това двата обхода ще направят по-бързо, безопасно и комфортно пътуването от вътрешността на страната към курортите на юг и север от Бургас. Това носи допълнителна звезда на регионалния туризъм, е казал кметът Димитър Николов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нагоре! Случаите на COVID-19 по света вече са над 84 милиона

Случаите на заразяване с коронавирус по света са над 84 милиона, а 1 829 384 души са починали, показва статистиката на Ройтерс. На първо място по брой на заразени и смъртни случаи в света продължават да са Съединените щати с над 20 милиона потвърдени случаи на COVID-19, от които почти […]