Започнаха разговорите за кабинет с ДБ

NetNews

„Трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по национални приоритети, така че наистина да можем в следващите шест месеца или една година, в зависимост как се развиват политическите събития, да предложим постижения, които да постигнем“. Това каза съпредседателят на Демократична България Христо Иванов при началото на разговорите с ПП за съставяне на кабинет в рамките на настоящия парламент.

Иванов посочи, че се стъпва на 6 месеца трудна турбулентност, но добри постижения и благодари за сътрудничеството. „Трябва да си извадим уроци, да има ясна програма, ще трябва да подобрим структурата на вземане на решения в едно бъдеще управление и да подходим по конкретен начин към формиране на мнозинство в парламента“, добави Иванов.

По думите му: „Това управление има смисъл, ако намерим механизъм да запазим този темп на работа, който досегашният парламент наложи, и да го разширим“.

По-рано ПП разговаря за подкрепа на правителство с техен мандат с другия си коалиционен партньор БСП.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ерменков: Искаме да бъде отменена нотата за отзоваване на руските дипломати

“Ние не можем да диктуваме на „Продължаваме промяната“ кой да си номинират за кандидат премиер на България, но можем да кажем с кого не искаме да продължаваме разговорите. И го казахме много ясно, че с премиер, който еднолично взема решенията, за които коалиционните партньори научават от медиите и чиято основна […]