Започна полагането на новите водопроводи за ж.к. „Младост“

NetNews

Започна полагането на новите водопроводи за ж.к. "Младост"

Снимка: Софийска вода

Реконструкцията на водопроводната връзка в ж.к. „Младост“ навлиза в следващ етап през април. Започна полагането на новите тръби във водопроводния възел, намиращ се на ул. „Околовръстен път“.  Сложната, недостъпна и амортизирана връзка, който захранва с вода ж.к. „Младост“, ж.к. „Горубляне“, кв. „Полигона“, кв. „Дървеница“ и кв. „Мусагеница“ бива поетапно променяна и подновявана с нови съоръжения.

Досега „Софийска вода“ успя да монтира 3  нови спирателни крана, както и да разработи трасе, по което да положи почти 400 м. нови водопроводи, свързани по по-достъпен и сигурен начин. Новите довеждащи съоръжения са от чугун и заменят амортизираните стоманени тръби, изградени преди повече от 30 години, причиняващи аварии в района.

Следващата стъпка от реконструкцията предвижда включване на новите водопроводи в схемата и изключването от нея на старите тръби. За целта ще се наложи планирано спиране на водата през април, за което жителите на засегнатите квартали ще бъдат уведомени своевременно.

Инвестиционният проект е на стойност 1.1 млн. лв., които „Софийска вода“ ще вложи в реконструкцията на водопроводния възел на ул. „Околовръстен път“. Целта е непрекъснатост на услугата, подобряване на водоснабдяването за района чрез промяната на водопроводната връзка и полагането на качествени и нови съоръжения.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задължително присъствие в яслите и детските градини в София

Снимка: БГНЕС От 11 април, всички деца трябва да посещават присъствено детска градина или ясла в София. В противен случай мястото им няма да се пази, каза Мария Минчева – директор на дирекция „Образование“ в Столичната община: „Те трябва да започнат да посещават, както самостоятелните детски ясли, така и детските […]