Започна турското учение „Тюлен 2022“ в Егейско море

NetNews

Започна турското учение „Тюлен 2022“ в Егейско море под командването на турската брегова охрана, съобщи телевизия ТРТ Хабер.

Учението се извършва в зоната на отговорност на Турция за издирвателно-спасителни дейности в международните води на морето и в турското въздушно пространство, посочва телевизията.

Маневрите ще са съсредоточени върху два сценария – спасяване на екипажа на търговски кораб, който потъва, и спасяване на пътници от пътнически кораб след подаден сигнал за бедствие заради възникнал пожар.

Учението ще бъде следено от заместник-министъра на вътрешните работи Мехмет Ерсой, командващия бреговата охрана адм. Ахмет Кендир и 47 наблюдатели, в т.ч. 27 чуждестранни.

В маневрите ще участват един хеликоптер и една фрегата на ВМС, четири самолета и един хеликоптер на ВВС, един хеликоптер на жандармерията, две корвети, осем лодки, четири хеликоптера и два самолета на бреговата охрана, а така също и лодка и персонал на признатата само от Турция Севернокипърска турска република.

Учението ще се проведе на две отделни точки в морето, намиращи се западно от гръцките острови Лесбос и Хиос в район, попадащ в зоната на отговорност за издирвателно-спасителни дейности на Турция в международни води, пояснява ТРТ Хабер.

Учението „Тюлен“ обичайно се провежда веднъж на две години, но заради коронавируса за последно се състоя през 2018 г.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Разрешават преобразуването на търговски обекти в жилища

Властите на Валенсия ще позволят превръщането на търговски помещения в жилища. „Целта на мярката е да се увеличи предлагането и да се намалят високите цени“, казва Алберто Рубио, говорител на енергийния отдел на Валенсия. Властите също така ще повишат изискванията за преобразуване на апартаменти в офиси или туристически помещения, за […]