Захариева: Кой ще охранява и монтира машините за гласуване в чужбина?

NetNews

„Ако наистина е вярно, че монополист е венецуелска фирма производител на машините, искам да попитам всички, които ограничиха правата на българските граждани за избор, при факта, че 24% на последните избори са гласували с машини, което означава, че хората не вярват съвсем на този начин.

Та искам да попитам не се ли притесняват, че купуваме машини от Венецуела – държава диктатура, в която правителството със специално създадени милиции убива своите граждани, които протестират, от която са избягали 5 милиона граждани, защото няма какво да ядат?“, заяви вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева на брифинг на ГЕРБ.

"Това, което приеха за чужбина, на мен ми говори, че нямат представа как се правят избори в чужбина и какво коства това. Аз не мога да си представя как в една държава от ЕС с 60 секции, в 30 от които има над 300 гласоподаватели, как 30 машини ще бъдат закарани там, как ще бъдат охранявани, как ще бъдат съхранявани, кои са техниците, които ще ги монтират. Явно нямат представа как се организират секциите там", допълни Захариева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скандалите в Милан донякъде улесниха ръководството

Скандалите в Милан през изминалия уикенд покрай вратаря Джанлуиджи Донарума донякъде улесниха ръководството, твърди “Калчомеркато”. Както е известно, стражът беше заплашен от тифози на клуба, които са недоволни от факта, че той все още не е преподписал изтичащия си през юни договор. Последва реакция от техническия директор Паоло Малдини, който […]