Захариева разговаря с генералния секретар на НАТО за руската шпионска афера у нас

NetNews

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е разговаряла с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в рамките на срещата на външните министри на страните членки на НАТО в Брюксел. Информацията съобщи самата Захариева в официалната си страница в социалната мрежа Facebook.

Освен с Йенс Столтенберг, Захариева е разговаряла и с Богдан Ауреску (Румъния), Збигнев Рау (Полша), Жан Аселборн (Люксембург), Луиджи ди Майо (Италия), Ине Сьорайде (Норвегия).

По думите ѝ те са поздравили България за решителните действия по разбиването на мрежата за шпионаж в полза на Русия.

В рамките на срещата на външните министри на страните членки от НАТО Захариева се е срещнала още със своите колеги от Германия Хайко Маас, от Хърватия Гордан Гърлич Радман и от Италия Луиджи ди Майо. Обсъдени са били най-различни въпроси от дневния ред на НАТО като сътрудничеството на Алианса и ЕС, пандемията от COVID-19 и разпространението на ваксини, киберзаплахите и борбата с дезинформацията.

Това е първата присъствена среща на Алианса от повече от една година насам. Тя се провежда в Главната квартира на НАТО при стриктно спазване на противоепидемичните мерки,.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

НАСА се готви за полет на Марс (ВИДЕО)

НАСА се готви да извърши в началото на април първия контролиран полет на друга планета. Това ще стане с помощта на хеликоптера "Инджинюити" (Ingenuity) на Марс, съобщават от Американската космическа агенция, цитирани от международните медии. Преди 4-килограмовият роторкрафт да може да направи първия си полет, той и екипът, който го […]