Зачестяват автомобилните кражби в София

NetNews
Зачестяват автомобилните кражби в София

Снимка: кадър, БНТ

Зачестяват кражбите на автомобили в столицата. Жител на квартал „Свобода“ публикува в социалните мрежи снимка на разбитото стъкло на автомобила си. Споделя, че този тип посегателства в квартала зачестяват и предупреждава съгражданите си да бъдат по-бдителни.

Паркирах автомобила си на паркинг вечерта, където се намира и приемната на местния квартален. Сутринта видях, че автомобилът е разбит, от полицията дойдоха и направиха един бърз оглед, след което извикахме застрахователя, обясни пред БНТ Владимир Тимев.

Задното стъкло и всички жабки бяха изпочупени – отваряни са зверски, допълни мъжът.

Според него, подобни кражби зачестяват. Смята, че най-вероятно става въпрос за наркомани, които разбиват колите, заради „зверския“, по думите му, начин на разбиване. Автомобилът на Владимир има каско, но за хората, които нямат, подобна ситуация би била още по-неприятна.

В същото време, от Второ районно управление не отчитат увеличение в случаите на разбити автомобили, но това може да се дължи на факта, че не всички потърпевши сигнализират полицията.

Органите на реда призовават потърпевшите при такива ситуации да подават сигнал към 112 или в най-близкото полицейско управление.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Виктория Томова се класира за основната схема на Australian Open

Снимка: архив, БГНЕС Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова преодоля квалификациите за Откритото първенство на Австралия. Така страната ни ще има двама представители в основната схема, където Григор Димитров е №26 при мъжете. Томова беше категорична и записа трета победа след 6:2, 6:1 срещу румънката Ирина Мария […]