Защитник на Локо Пд се оплака от расистки обиди

NetNews

Защитникът на Локомотив (Пловдив) – Кристиан Гомис се оплака в профила си във Фейсбук, че е бил обект на расистки обиди от играча на Арда – Петко Ганев. Футболистът на кърджалии, който е от Хасково и е син на местната легенда Таньо Ганев, е нарекъл Гомис „маймуна“.

Гомис се е оплакал на съдията, който му е казал, че „няма нищо“. Ръководството на клуба от Пловдив излезе с официална позиция на страницата си в инстраграм по въпроса.

„Днес срещу Арда номер 5 Петко Ганев ме обиди на „маймуна“. Първата ми реакция беше да отида при съдията и той ми каза „няма нищо“.

Как е възможно??? Без значение кой цвят сме, този тип неща нямат място тук и навсякъде!“, се казва в публикацията на Гомис, която е написана и на английски, и на френски език.

„ЧЕРНИ И ГОРДИ! #racism #noroomforracism“, завършва публикацията на Кристиан Гомис.

Позицията на клуба пък е категорична: „ПФК Локомотив Пловдив осъжда остро поведението на Петко Ганев от ПФК Арда в последните минути на срещата между двата отбора. Защитникът на домакините си е позволил да отправи обидни и расистки квалификации към Кристиан Гомис, който от своя страна му потърси сметка за тези думи. Това своеволие на Ганев остана ненаказано от съдията Волен Чинков.

ПФК Локомотив застава твърдо зад Кристиан Гомис в този момент! Такива грозни действия показват липса на спортсменство, феърплей и уважение към противника на терена!

Расизмът няма място във футбола!“, пишат от Локомотив.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Турция е четвъртият по големина вносител на втечнен природен газ в Европа

Турция е била сред най-големите купувачи на втечнен природен газ (LNG) в Европа през миналата година на фона на увеличение на световния внос с 4,5 процента на годишна база, според базираната в Париж Международна група на вносителите на втечнен природен газ (GIIGNL), съобщава в. „Дейли сабах“. Увеличението е подкрепено от […]