Защо бабите правят сироп от арония

NetNews

Окзава се, че сиропът от арония е особено полезен за тялото. Той спомага за укрепване и пречистване на организма.

Аронията наподобява боровинката. В нея се съдържат големи количества витамини А, С, Е, В комплекс и има антиоксидантно действие. Съдържанието на множество полезни вещества и минерали в аронията, спомага укрепването на тялото и подсилването на имунната система.

Препоръчва се пиенето на 1 чаша преди хранене сутрин. В случай, че боледувате, пиенето на арония трябва да става на няколко пъти през деня. Децата не трябва да пият повече от половин чаша дневно.

Сока може да бъде приготвен без каквито и да било добавки, включително и без вода. Достатъчно е да имате сокоизтисквачка. Полученият со трябва да бъде съхранен на студено и тъмно място, за не се развали.

Освен във вид на сок, аронията може да бъде замразена. Плодовете се размразяват преди да се консумират. Има една подробност, касаеща този вид консумация. Веднъж размразени, плодовете не трябва отново да се вкарват във фризера.

Как се приготвя сироп от арония:

· Плодове от арония – 2 кг

· Вода – 1 л

· Захар – 800 гр

· Сокът на 1 лимон

Начин на приготвяне:

Изсипете захарта във водата и сложете съда на котлона. След като водата започне да ври, прибавете аронията. Нужно е сместа да се бърка регулярно докато не започне да кипи. Няколко минути след завирането, преместете съда от огъня, за да се охлади сместа.

След това трябва да прецедите и да сложите отново на котлона получената течност. Изчакайте отново да заври и прибавете изцедения лимонов сок.

Полученият сок се налива в стъклени бутилки и се затваря. Оставя се на тъмно и студено място. При консумация можете да разреждате с вода.

Плодовете, останали след прецеждането, можете да използвате за направата на сладко от арония. Сладкото можете да направите по вече известните рецепти за сладко от ягоди, малини, вишни и др.

Как да консумираме сока от арония

Както вече споменахме в по-горните редове, не трябва да се прекалява с количеството сок през деня. Допустимото количество за ден сок от арония е не повече от 300 мл. Експертите споделят, че се препоръчва пиенето на до 3 ракиени чаши на ден от студено пресована, чиста арония. Това е начин на консумация за хора, които в момента са болни. За здрави хора препоръката е да се приема само 1 чаша сутрин преди хранене. Аронията има най-добро въздействие върху организма, когато се пие на гладно.

Всичко казано до момента потвърждава уместността да се запасим с достатъчно количество сок и да пием ежедневно от него.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Мангъров каза трябва ли да се ваксинират деца срещу COVID-19

"При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението за COVID в Инфекциозна болница. Броят на децата, постъпващи с други инфекции, се увеличава, което означава, че се връщаме към нормалното", това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз доц. Атанас Мангъров, началник на Детската клиника в Инфекциозна […]