Защо е опасно да носим мокър бански

NetNews

Мнозина от нас щом отидат на плаж и се потопят в морето или басейна след това лягат под слънчевите лъчи и очакват банските им да изсъхнат. В това няма нищо странно, нали?

Мнозина биха се съгласили, но не и гинеколожката д-р Гаяне Калоева, пише Жената Блиц.

„Носенето на мокър бански е опасно. Този на пръв поглед безобиден навик всъщност крие много рискове за здравето ни“, казва медикът.

Според нея мокро нещо по тялото може да причини настинки и гинекологични заболявания. Ето защо трябва да сушите банския дори в горещо време, но не върху себе си, а да го смените със сух.

„Жената може да настине. Може да хване цистит, възпаление на пикочния мехур, възпаление на половите органи. Ако има някакви хронични заболявания, засягащи тазовите органи, тогава е възможно те да се обострят“, предупреждава гинеколожката.

Според експерта е по-добре да изберете бикини и горнище, а не цял бански, тъй като отделен комплект изсъхва по-добре.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Eвгений Кънев: Все още няма реално евроатлантическо мнозинство

„Природата на голяма част от партиите в парламента е такава, че те не обслужват своите избиратели и интересите на данъкоплатците, а обслужват своето ръководство, своя вожд и кръговете, които стоят зад него.“ Това каза пред БНР Евгений Кънев, макроикономист, инвестиционен и финансов анализатор и на политическите процеси. „Самият генезис на […]