Защо жените харесват лоши момчета

NetNews

Това е въпрос, който много дами си задават, особено след болезнена раздяла.

Началото на тази тенденция се наблюдава още в юношеството, ако се замислите, лошите момчета в училище са най-предпочитани от момичетата (въпреки ярките им егоистични и нарцистични черти), защото са най-успешни, изявени лидери. Резултати от изследване на психолози от Университета в Дърам с участието на 128 студентки, показват, че жените предпочитат лошите мъже заради увереността, която излъчват.

Всичко това има своето психологическо обяснение

От психологическа гледна точка можем да обясним защо харесваме лошите мъже. Подсъзнателните инстинкти на жените търсят закрила. Това е причината те често да се чувстват привлечени от силни мъже – внушителни, егоистични, авантюристични, уверени, с умение за лидерство. „Лошите момчета“ притежават всички качества, които търси женският инстинкт – качества, които оформят представата за закрилника, който би се справил с всички житейски заплахи.

Желанието да бъдат защитени е естествено за всяка жена, дори и без да го осъзнава. Желанието да „опитомят звяра“ и да задействат добрите промени в живота на „лошите момчета“, е също естествено за жените и примамливо предизвикателство.

Изследователят Питър Джонсън открива някои сходства при жените, натрупали лош опит в любовта, като някои от тях са въпросите, които си задават: „Какво ми е? Аз ли съм мазохист? Защо започвам отношения, в които знам, че ще бъда наранена”. Тези въпроси много често имат своя съвсем прост и логичен отговор – вместо да се вслушат в разума, те следват инстинктите си, когато става дума за романтични взаимоотношения. Разбира се, понякога не е толкова просто. Липсата на самочувствие също може да накара някой да бъде привлечен от партньор, който не се отнася добре с него, защото е убеден, че точно това заслужава.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шефът на американското разузнаване: Путин се готви за продължителна война в Украйна

Руският президент Владимир Путин няма да прекрати войната в Украйна с кампанията в Донбас и е решен да изгради сухопътен коридор към Приднестровието, каза във вторник директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс, предава АФП. „Оценяваме, че президентът Путин се готви за продължителен конфликт в Украйна, по време на […]