Защо Кулеба ще остане у нас цели 3 дни

NetNews

Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще остане в България цели три дни, което е необичайно дълъг период за визита на чужд министър. 

След пристигането си снощи той се срещна с българския външен министър Теодора Генчовска и с премиера Кирил Петков. Тази сутрин той се срещна с президента Радев, а след това отиде в парламента – институцията, която може да вземе решение за изпращане на оръжие за Украйна.

Досега, дори след срещите му с премиера Петков, президента Радев и външния министър Генчовска, целта на визитата му не бе официално съобщена. В официалните изказвания бе заявено, че ще продължим да подкрепяме Украйна „според възможностите си“.

Днес Кулеба присъства на засекретено заседание на парламентарната външна комисия. След това индиректно потвърди, че е коментирал военната помощ с депутатите, като каза, че тези, които не ни помагат, помагат на Русия.

Интересен факт, е че нито един политик не спомена думата „оръжие“ след срещите с украинския външен министър. За пръв път това стана едва днес в ранния следобед, когато „Демократична България“ разпространи декларация след засекретената среща: „В центъра на дискусията беше поставен въпросът за оказване на всякаква необходима помощ на Украйна, включително военна, съобщиха от ДБ.

По информация на OFFNews в утрешния ден Кулеба отново ще има среща в българския парламент.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Италия: Ограничава се използването на климатици

Италианците са изправени пред опасността да прекарат едно дълго и горещо лято, след като правителството реши почти да изключи климатиците в обществените сгради, за да пести енергия и да намали зависимостта си от руския газ, предаде Ройтерс. От началото на май температурата ще бъде поддържана не по-ниска от 25-27 градуса […]