Защо петък 13-ти се смята за опасен?

NetNews

Много хора се страхуват от петък 13-ти, вярвайки, че този ден е изпълнен с много проблеми и неприятности. За тази дата има много суеверия. Смята се, че на този ден има натрупване на отрицателна енергия и тъмни сили, което излага човек на опасност, пише actualno.com.

Суеверията за петък 13-ти

Ако имате планирана командировка или пътуване за този ден, препоръчително е да го отложите за по-безопасно време. Избягвайте да шофирате по непознат терен и бъдете внимателни. Категорично е забранено да ходите в гората или на други пусти места, в противен случай рискувате не само да срещнете неприятности, но напълно да забравите пътя си към дома, предупреждава dailyhoro.ru в духа на мистичното. И още суеверия – трябва да използваме компютри и мобилни устройства всеки ден, но на петък 13-ти трябва да ги използваме възможно най-малко. Отрицателната енергия може да повлияе на тяхната работа, което може да доведе до неизправности. Когато работите с важни документи, запазете ги предварително, в противен случай рискувате да загубите важна информация.

На петък 13-ти се препоръчва да прекарвате времето си в спокойна обстановка и е по-добре да откажете изобщо шумните партита и пиенето на алкохолни напитки. Забавлението, смехът и голяма тълпа от хора привличат зли сили и в този момент на всеки ваш приятел може да се случи неприятност. На този ден трябва да откажете да подписвате важни договори, да сключвате сделки и да започвате нови начинания. На петък, 13-ти, неуспехът може да ви очаква всяка минута.

На петък 13-ти е нежелателно да се жените и да ходите на срещи. На този ден не е нужно да се поддавате на емоции и да планирате с любимия човек. Отрицателната енергия на деня може да повлияе на отношенията между съпрузите и тяхната семейна хармония.

Според суеверията на този ден е забранено да стоите под стълбите. Нашите предци са вярвали, че стълбището символизира тежестта на отговорността. Попадайки под него, рискувате да привлечете нови проблеми в живота си, с които много трудно ще се справите.

На петък, 13-и, трябва да внимавате с черните котки. Ако черна котка пресече пътя ви, незабавно сменете маршрута си. Не трябва да гледате котката в очите, в противен случай ще видите отражение на бъдещето. Ако на петък, 13-ти, имате конфликт с противоположния пол, това означава, че скоро няма да срещнете любовта. Да се ​​скараш с приятел на този ден е опасен знак. Да видиш жена с празна кофа е знак за бедност и големи финансови загуби.

Има мнение, че на петък, 13-ти, трябва да отложите посещенията при фризьор или гримьор. Първо, новата ви визия едва ли ще бъде успешна. На второ място, скъсяването на косата може да повлияе на паметта ви. На този ден трябва да поглеждате отражението си по-рядко и да не ходите до огледалата в лошо настроение.

Според популярно схващане именно на петък, 13-ти, се отварят портали към другия свят, чрез които нечистите сили могат да влязат в дома ви. На този ден е строго забранено:

– Да се забавлявате, да пиете алкохол и да организирате купони

– уреждайте пищни сватби, сключване на брак

– сключване на договори, подписване на важни документи, извършване на финансови транзакции, търсене на работа

– да засаждате растения, да взимате животни

– да режете коса и нокти

– да предприемате дълги пътувания, шофиране в лошо настроение

– да носите черни дрехи

– да взимате или давате пари назаем

– да разказвате за вашите планове, намерения, да споделяте вашите тайни

– да се карате или да провокирате други хора да проявяват агресия

– да оплаквате мъртвите и да ходите на гробището

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

25-годишен от Разлог опита да се обеси заради ревност

25-годишен разложанин направи показен опит за самоубийство вчера. Около 14. 30 часа мъжът се закачил на примка от черна верижка и увиснал под навес, в близост до дома му. Сигнал, че мъж виси на бесило вдигна полицията в Разлог на крак, извикан е и Спешен център и той е свален […]