Звук и образ от „Антарктида” на Теодосий Спасов в Ямбол

NetNews

Фотографиите на Теодосий Спасов от участието му в 28-ата антарктическа експедиция ще бъдат показани в изложба в Ямболския Безистен. Откриването е този петък, 12 март, от 19.00 часа.

Експозицията ще бъде съчетана с концерт, на който се очаква да прозвучат част от пиесите, композирани на южния континент, сред които „Вълчи залив“, „Да те чакам вечно мога аз“, „Танцът на пингвините“ и др.

Точно преди година Теодосий Спасов се завърна от участието си в антарктическа експедиция, заедно с китариста Християн Цвятков, където бяха по покана на проф. Христо Пимпирев.

Музикантите са прекарали на о. „Ливингстън” едва 10 дни, но достатъчно впечатляващи като преживяване за тях, за да ги вдъхновят за многобройни фотографии  и 12 музикални пиеси, с които се върнаха от там.

От стотици кадри, заснети на ледения континент, са подбрани 27 за включване в изложбата. Нейни куратори са Зафер Галибов и фотографът на държавното радио Ани Петрова.

Изложбата-концерт на Теодосий Спасов в Ямбол е част от програмата на „Кукерландия 2021”. Входът е с билети.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кандидати за народни представители на "БСП за България“ поздравиха за празника певиците и танцьорките на ФА „Тунджа“

Водачът на листата на „БСП за България“ за Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин заедно с кандидатите за народни представители Божидара Божилова и Георги Чалъков поздравиха за празника Осми март танцьорките и певиците от Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. След репетицията им в Народно читалище „Зора – 1945“ те се срещнаха с тях, […]