Зеленото удостоверение може да бъде гласувано в ЕП до края на седмицата

NetNews

Цифровото зелено удостоверение ще бъде гласувано в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред в сряда, а след това и на пленарна сесия на Европейския парламент до края на тази седмица. Това съобщи в интервю за "Хоризонт" председателят на Комисията Хуан Фернандо Лопес Агилар. Очаква се то да получи зелена светлина и на двете места.

"Никой не казва, че то няма да получи зелена светлина и се предполага, че ще я има, тъй като има основното разбиране и политическо съгласие в широк аспект за неговото съдържание. А то е Шенген отново да заработи, както и всички икономически и социални дейности, свързани със свободното движение".

Миналата седмица Европейската комисия предложи удостоверението да включва информация за имунизация срещу COVID-19, негативен PCR тест или наличие на антитела. То трябва да позволи на хората да могат да пътуват свободно в ЕС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще се забавят резултатите от изборите на 4 април

Резултатите от изборите на 4 април няма да станат ясни бързо. За това предупредиха днес и от фирмата "Информационно обслужване", след като в петък районните избирателни комисии показаха свръх-сложните протоколи. По закон резултатите от изборите трябва да са ясни 4 дни след вота или на 8 април. Това обаче е […]