Зеленски е готов да отиде в Москва, но ако Путин вече не е там

NetNews

Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да посети Москва за преки преговори с руското ръководство за прекратяване на войната, предаде Ройтерс.

„В името на страната си бих бил готов да посетя което и да било място на тази планета. Но със сигурност не в момента и със сигурност не Москва. Това просто не подлежи на обсъждане“, заявил е Зеленски в интервю за руското издание „Медиазона“, препечатано в австрийския в. „Щандарт“.

„Въпреки това, при различни условия и с различни управници в Москва, всичко би било възможно“, добави той. Интервюто се появи в момент, когато руският президент Владимир Путин обяви победа в най-голямата битка от войната в Украйна. Зеленски заяви, че руското политическо ръководство е направило „катастрофална грешка“ с нашествието в неговата страна и е въвлякло руския народ в ситуация, за която носят отговорност неговите лидери.

„Отсега нататък много страни вече няма да се занимават с въпроса дали някой руснак е добър или лош. Всички руснаци ще бъдат третирани зле. Русия постигна това. В крайна сметка, не е моя работа, но това би трябвало да плаши руския народ“, заяви украинският президент. Зеленски отговори на изявление на руския министър на отбраната, като заяви, че Москва контролира по-голямата част от Мариупол, но в част от него все още има украински сили.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Екатерина Захариева: Коалицията няма принципи

Бившият външен министър Екатерина Захариева разкритикува „Продължаваме промяната“ за липсата на позиция за оказване на военна помощ на Украйна и определи решението на комисията по външна политика за оказване на „финансова и техническа помощ за защитни цели на Украйна” като празно и безсмислено. „Отговорността е изцяло на „Продължаваме промяната“, те […]