Зеленски иска от САЩ конкретни решения за членството на Украйна в НАТО

NetNews

Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоява за чуе ясен отговор от американския президент Джо Байдън – "да" или "не" за план за действие за присъединяване на Украйна към НАТО.

Зеленски направи това изявление по време на срещата на върха на Алианса в Брюксел в интервю за най-големите международни информационни агенции.

Според украинския президент фактът, че страната му е принудена да води война е доказателство, че тя е готова да стане членка на НАТО.

"Доказваме с всеки изминал ден, че заслужаваме това членство дори повече от някои страни от Европейския съюз", каза Зеленски.

Наскоро руският президент Владимир Путин се обяви против членството на Украйна в Северноатлантическия пакт.

Президентът на Украйна твърди, че Русия все още държи 95 000 военни на границата си с Украйна и че е изтеглила едва 11 000 след ескалацията на напрежението през април.

Володимир Зеленски обвини Москва, че избягва да отговори на предложението му за среща с Владимир Путин, а Джо Байдън – че е трябвало да се срещне първо с него преди да се види с руския президент в сряда в Женева.

„За „Северен поток 2“ и за срещата между Байдън и Путин смятам, че не е ясна позицията на Запада. Не забелязвам когото и било нещата да бъдат решени окончателно“.

Зеленски се зарече да се бори до последно срещу газопровода "Северен поток 2", независимо дали това се харесва на европейските партньори на Украйна или не.

В Туитър украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че пускането в действие на "Северен поток 2" трябва да бъде обвързано с вдигане на руската окупация на украински територии.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русе на протест заради изграждане на леярна

Обществено недоволство в Русе заради намерение на фирма да изгради леярна. Десетки русенци се събраха преди общественото обсъждане на инвестиционното намерение, за да изкажат несъгласието си. Направиха и подписка, съобщава Нова ТВ. Общината в Русе също излезе с отрицателно становище за инвестиционното намерение. Фирмата е започнала да строи леярната преди […]