Зеленски: И за какво е всичко? За да вдигнат отново статуята на Ленин?

NetNews

Въпреки че украинските сили правят всичко по силите си, за да прогонят руските нашественици, никой не може да прогнозира колко дълго ще продължи тази война. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от „Асошиейтед прес“.

„За жалост, това ще зависи не само от нашите хора, които вече дават своя максимум. Това ще зависи от нашите партньори, от европейските страни, от целия свободен свят“, подчерта той.

Зеленски благодари на всички, които работят за затягане на санкциите срещу Русия и за увеличаване на военната и финансовата подкрепа за Украйна.

„Това е единствената рецепта за защита на свободата от руската инвазия. А за западните страни това не е просто разход – тук става въпрос не за счетоводство, а за бъдещето“, категоричен бе държавният глава.

По негови думи от началото на войната украинските сили са свалили 200 руски бойни самолета. Той спомена и за тежки загуби на Русия в танкове, бронетранспортьори, хеликоптери и дронове.

„И за какво? За да може статуята на Ленин да остане малко повече във временно окупирания Геничевск. Няма и не може да има друг резултат за Русия“, увери Зеленски.

Статуята на Ленин в Геничевск – град в Херсонска област в Южна Украйна – беше възстановена от руската армия миналия месец.

Президентът заяви, че Украйна провежда „много трудни преговори“, за да се опита да евакуира ранените бойци, хванати в капан в стоманодобивния завод в Мариупол.

„Говорим за голям брой хора. Разбира се, ние правим всичко, за да евакуираме всички останали, всеки един от нашите защитници. Вече привлякохме всички по света, които могат да бъдат най-влиятелните посредници“, отбеляза той.

Зеленски посочи, че украинските сили са си върнали градове и села от руските войски, като се работи по възстановяване на електричеството, течащата вода, телефонните комуникации и социалните услуги.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кои са истинските красавици в Зодиака

Всички представителки на нежния пол имат свои отличителни черти, които ги правят уникални и неповторими. Момичетата се опитват да подчертаят това, което им е дадено от природата, да се грижат за себе си, поради което стават особено привлекателни. Те обаче не я притежават в еднаква степен. Има млади дами, които […]