Зеленски и Петков са подписали декларация за европейската перспектива на Украйна

NetNews

Володимир Зеленски и Кирил Петков са подписали обща декларация за европейската перспектива на Украйна, съобщи украинският президент на съвместна пресконференция след срещата на двамата в Киев.

Премиерът Петков е на посещение в украинската столица заедно с ръководена от него делегация, за да се запознае с последиците от военните действия.

Украйна има нужда от подкрепа за нашето европейско бъдеще. В Украйна защитаваме ценностите на цяла Европа, на целия свят, отбеляза Зеленски.

Убиват се хора, унищожават се сгради, но ние устояваме. Усещаме, че целият цивилизован свят подкрепя Украйна, в това число и България, посочи още украинският президент.

Той допълни, че Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, както и да си сътрудничи с българската страна за трансфер на газ.

Благодарим за подкрепата и човешкото отношение към украинските бежанци, каза още украинският президент.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Колко радиация излъчват смартфоните

Често, когато става въпрос за избор на смартфон, се пресяват много параметри, които помагат да се намери идеалният продукт за вашите нужди, но любопитното е, че компонент на здравния риск е трудно да се вмъкне сред тези променливи. Използваме мобилни телефони от около тридесет години, но въпреки последните три десетилетия […]