Зеленски коментира думите на Лавров за евреите и антисемитизма

NetNews

Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че Москва е „забравила уроците от Втората световна война“, пише RBC позовавайки се на канала на „Политика“ в Telegram.

Държавният глава коментира интервю с руския външен министър Сергей Лавров за италианското издание „Медиасет“, където той заяви, че „най-запалените антисемити по правило са евреите“. В отговор Зеленски каза, че „в Русия са забравили всички уроци от Втората световна война и може би никога не са научили тези уроци“, пише Лента.ру.

На 2 май Сергей Лавров в интервю предположи, че Адолф Хитлер може да има еврейски корени. Ръководителят на руското външно министерство обсъди това в отговор на думите на Зеленски, който посочи, че е евреин и следователно не може да има нацизъм в Украйна.

След това израелският външен министър Яир Лапид поиска извинение от Русия. Той подчерта, че изказването на руския колега е скандално.

Според Лапид „Хитлер не е бил евреин и евреите не са се самоубивали по време на Холокоста“. Освен това руският посланик в Израел Анатолий Викторов беше извикан в израелското външно министерство за разяснения след думите на руския външен министър, информира изданието Лента.ру.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Военна помощ за Украйна СЕГА" - под този надслов утре граждани ще се съберат пред Народното събрание

Докато депутатите утре обсъждат дали България да окаже безвъзмездна военна помощ на Украйна в конфликта ѝ срещу нападналата я Руска федерация-агресорка, граждани ще проведат демонстрация в полза на това България даде военна помощ на украинската страна. Това става ясно от организирано Фейсбук събитие за утре. Неговият начален час е 16:00, […]