Зеленски лично ще се ангажира да върне Саакашвили в Украйна

NetNews

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че лично ще се ангажира да върне в Украйна бившия грузински президент Михаил Саакашвили, който има украински паспорт, а сега е арестуван в Грузия, предаде Ройтерс.

Саакашвили беше задържан в петък, след като се върна в родината си, въпреки че го заплашваше затвор. Той призова привържениците си да гласуват за опозицията и да излязат на улични протести след днешните местни избори. Като президент на Украйна и по силата на моите правомощия се занимавам постоянно с това да връщам в страната украински граждани. Г-н Саакашвили е украински гражданин, така че това се отнася и за него, каза Зеленски.

Със случая на Саакашвили ще се заемат украинското външно министерство и правителството, както и посолството ни в Грузия, допълни президентът. Саакашвили, който живее в Украйна и има задочна присъда в Грузия от 2018 г., съобщи, че ще се върне в родината си за местните избори, за да помогне "за спасяването на страната". Управляващата партия "Грузинска мечта-Демократична Грузия" (ГМ-ДГ) като цяло надделя на днешните изборите над опозиционната партия "Единно национално движение" (ЕНД) на експрезидента Саакашвили.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бербатов: На миналия конгрес беше направена гавра с Любослав Пенев

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви пред bTV, че е човек, който държи на думата си и който носи промяната. Бившият нападател на ЦСКА, Тотнъм и Манчестър Юнайтед заяви, че е бил като прободен с кама в сърцето, когато е обявил оттеглянето си от националния отбор […]