Зеленски се срещна с Нанси Пелоси

NetNews

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е провел среща с председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси и сподели видео от визитата ѝ, предадоха украинските медии.

Пелоси заявява във видеоматериала, че визитата е израз на благодарност за „вашата борба за свобода“. „Вашата борба е борба в името на всеки. Решени сме да сме до вас докато борбата свърши“, казва още Пелоси във видеото, споделено от Зеленски в Туитър. Пелоси е най-високопоставеният американски лидер, който посещава Киев от началото на войната и визитата ѝ е ясен знак за продължаващата подкрепа за европейската държава в борбата ѝ срещу Русия.

Видеоматериалът, разпространен от Зеленски, показва Пелоси начело на делегация на американския Конгрес, в която участват конгресмените Джейсън Кроу, Джим Макгавърн и Адам Шиф. Визитата не беше предварително обявена. Съединените американски щати са страната, която оказва най-голяма финансова помощ на Украйна във войната ѝ срещу руския агресор. САЩ въоръжават и Украйна с противотанкови ракети „Джавелин“, които са изключително прецизни в унищожаването на вражеските танкове.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

bTV се изплаши от “Капките”

bTV сериозно се изплашиха от шоуто на NOVA “Като две капки вода”. Заради рекордния рейтинг на десетия му сезон, телевизията отложи старта на цели два нови свои проекта. Тава са продължението на сериала “Съни бийч” и предаването на Любо Нейков “Дъ шоуто”. За да не издъхнат в конкуренция с “Капките”, […]