Зеленски с драматичен апел към руснаците: Ако нападнете, ще видите нашите лица!

NetNews

Украинският президент Володимир Зеленски отправи драматичен апел към руското общество в условията на растящи опасения от предстояща инвазия от Русия, съобщи ДПА.

„Тази стъпка може да бъде началото на голяма война на европейския континент“, предупреди Зеленски във видеопослание, разпространено в сряда вечер.

„Искат ли руснаците война? Отговорът зависи от вас, граждани на Руската федерация!“, каза украинският президент на руски език.

Той съобщи, че се е опитал да проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. „Резултатът? Мълчание“, каза Зеленски.

Той заяви, че почти 200 хиляди руски войници са разположени по украинската 2000-километрова граница и са готови да нахлуят с тежко въоръжение.

Украинският президент заяви, че е готов за разговори с Русия във всякакъв формат и на всяко място, за да обсъдят въпросите на сигурността и гаранциите за мир.

„Сигурността на Украйна е свързана със сигурността на нейните съседи. Затова днес трябва да говорим за сигурността в цяла Европа“, подчерта той.

Зеленски отново отхвърли обвиненията на Москва, че Киев подготвя атака срещу сепаратистките райони. „Какво да бомбардирам? Донецк, където съм бил десетки пъти?“, попита реторично украинският президент.

Истинската Украйна е напълно различна от страната, която изобразяват руските медии, и украинците няма да дадат страната си без бой, каза той. „Ако нападнете, вие ще видите нашите лица, не нашите гърбове!“, заяви Зеленски, цитиран от БГНЕС.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Путин обяви "военна операция" в Украйна, взривове се чуват в Киев

Руският президент Владимир Путин обяви „военна операция“ в Украйна и призова войниците там да хванат оръжие, като се противопоставят на възмущението на Запада и глобалните призиви да не се започва война. Говорител на НАТО каза пред Ройтерс, че има достатъчно доказателства за руска „инвазия“ на украинска територия. Кореспондентът на американския […]