Зеленски: Украйна ще бъде домакин на „Евровизия“ догодина

NetNews

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства победата на украинската група „Оркестър Калуш“ на „Евровизия“, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

„Нашият кураж впечатлява света, нашата музика покорява Европа! Следващата година Украйна ще бъде домакин на песенния конкурс „Евровизия“, заяви Зеленски в онлайн послание.

Победителите в „Евровизия“ по традиция получават домакинството на събитието за следващата година и Украйна се надява, че ще бъде в състояние да направи това през 2023 г. Страната за трети път спечели конкурса, който тази година се проведе на фона на войната в Украйна.

„Благодаря на „Оркестър Калуш“ за тази победа и на всички, които дадоха гласовете си за нас! Сигурен съм, че звукът на победата в битката с врага не е далеч“, каза Зеленски.

Той заяви, че Украйна „ще направи всичко по силите си“, за да бъде домакин на „Евровизия“ догодина в Мариупол. „Украински Мариупол“, подчерта Зеленски и добави: „свободен, мирен, възстановен!“.

На финала на „Евровизия“ в Торино „Оркестър Калуш“ отправи призив за освобождаване на хората, които все още са блокирани в обсадения от руски войски завод „Азовстал“ в пристанищния украински град.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Спортът по телевизията на 15 май

Днес е денят, в който Левски и ЦСКА ще решат спора си за Купата на България по футбол. Освен това има и редица други спортни събития, които ще бъдат излъчвани по телевизията. Сега е моментът да разберете къде и кога. 10:35 Moto GP – Загрявка преди състезанието за Голямата награда […]