Златото става все по-популярно

NetNews

Някои нарекоха златото кризисната валута на света. А други си спомниха думите на известния американски банкер J.P. Morgan, че „Златото е пари, всичко останало е кредит“. Можем ли да говорим за златна треска по време на корона криза? И в какво инвестира българина в условията на пандемия? Темата коментира пред "Нова телевизия" кредитният анализатор Тихомир Тошев.

Според него в България златото е станало все по-популярно средство за инвестиция. Освен банките, има и специални фирми, които предлагат подобна инвестиция.

„Златото става все по-популярно. Масовият българин все още не го познава. При нас модата е все още за бижута, но се задава модата на кюлчета и монети. Тази инвестиция трябва да се прави, след като сме добре запознати и когато сме преценили колко да вложим и колко може да спечелим”, обясни Тошев.

Златото е добра инвестиция, защото в дългосрочен план цената му винаги върви нагоре. В краткосрочен план има случаи, в които има и спад. Тошев подчерта, че дори и при тази инвестиция рискът не е малък. Съветът на анализатора е всеки да започне да спестява и да отделя пари. Малките суми в началото трябва да се отделят в депозит, а когато сумата нарасне – в по-сериозна инвестиция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

До 3 години Турция може да постигне стаден имунитет

Анализът на резултатите в Турция от поставянето на първата доза ваксина предполага, че за период от 2,6 години Турция може да имунизира до 75 на сто от населението. По този начин страната ще постигне така наречения стаден имунитет и ситуацията ще се нормализира. Това се посочва в анализ на агенция […]