Злато за над 2,2 млн. лв. задържаха на „Дунав мост“ 2

NetNews

Рекордните 40 кг златни изделия са задържани при проверка на лек автомобил на ГКПП "Дунав мост Видин-Калафат", съобщават от Прокуратурата. Около 16 часа в сряда митничари от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД "Митница Русе" спрели за проверка лек автомобил с немски регистрационен номер. Водачът и неговият спътник – български гражданин, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж. Колата обаче била отклонена за щателна митническа проверка, при която бил установен двоен под на купето с оформени тайници. Отварянето им се извършвало със специален електрически механизъм през запалката на автомобила. В двата тайника били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия с общо тегло 41,600 кг, информират от Нова телевизия. Според първоначална експертна справка артикулите са накити от 14-каратово злато, чиято цена на едро е над 2,2 млн. лв.

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпно деяние са привлечени пътуващите в автомобила Е.Ф. и Б.А. Предстои Окръжната прокуратура във Видин да внесе в съда искане за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иззеха голямо количество канабис в Ямболско

Иззеха голямо количество канабис в Ямболско, съобщиха от полицията. Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества, е проведена на 21 октомври от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и колегите им от Районно управление-Тунджа. В хода на полицейските действия е извършена […]