Знакови лица в туризма за Валери Симеонов: Не познаваме друг такъв политик

NetNews

„30 години съм в сферата на туризма – такъв политик като Валери Симеонов, който да изпълни това, което е обещал преди 4 години – не познавам“. Това заяви едно от знаковите лица на туристическия бранш Благой Рагин по време на среща на ръководството на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация с представителите на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ и депутати в 44 НС Валери Симеонов, Борис Ячев и Георги Колев..

Колегите на Рагин от БХРА подкрепиха думите му, подчертавайки, че през 4-те години мандат те са се срещали многократно с Валери Симеонов и в качеството му на вицепремиер, и като народен представител. Във всичките случаи Симеонов е реагирал.

„Аз съм човек, който идва от бизнеса и за който има смисъл свършеното – думите нямат значение, ако не са покрити с дела“, подчерта лидерът на НФСБ, който води Патриотичната коалиция в Бургас.

„Захващал съм се с много от проблемите в туризма – някои с колегите ми от НФСБ решихме, други не успяхме. Но показахме, че действаме бързо, ефективно и не отстъпваме от ангажимента си“, добави Валери Симеонов и даде примери: Направеният път Сарафово-Слънчев бряг, спряното замърсяване от река Хаджийска към Слънчев бряг, ремонтираният път Аксаково –Албена.

Симеонов припомни и спасените два туристически сезона с инициираните от него промени за осигуряване на сезонна работа на наши сънародници от Украйна и Молдова, както и облекчаване на процедурите по издаването на т.н синя карта за работа у нас.

Лидерът на НФСБ посочи плажните концесии като тежък проблем, който все още не е решен: „Това трябва да се реши спешно. Защото плажовете са тези, които са стиснали за гърлото черноморския туризъм“.

Като успех Валери Симеонов определи приемането на Закона за шума, подет от него като лична кауза. „Резултатът е налице – за първи път от години насам е осигурено спокойствието и почивката на хората в курортите през нощта. С европейски и ефективен закон“.

По думите му обаче държавата все още е длъжник на туризма – длъжник е на „златната си кокошка, която ѝ носи яйца“. Туризмът трябва да се изведе като приоритетна позиция за държавата, категоричен бе Валери Симеонов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лудогорец се спъна срещу Царско село

Царско село и Лудогорец завършиха 1:1 в интригуващ мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра при постоянен снеговалеж на стадиона до Околовръстното шосе на София. Резервата Пиерос Сотириу вкара в 77-ата минута, давайки преднина на шампионите, но само секунди след това Мартин Кавдански изрaвни за тима на […]