Значително поскъпване на жилищата

NetNews

С 12% са поскъпнали жилищата в Нидерландия през 2020 г., сочат данните на агенцията за недвижими имоти NVM, съобщава изданието DutchNews. Най-скромен ръст е регистриран в Амстердам – 3.4%, а най-високия в Харденберг – 22%, близо до границата с Германия. В Ротердам, Утрехт и Хага поскъпването е в диапазона от 12% до 15%.

Посредниците още преди края на текущата година отчитаха ръст в цените в някои пренаселени градове, в които могат да се купят имоти с по-голяма площ. Според брокерите на NVM, желанието за повече площ може да се дължи на растящата необходимост да се работи от къщи. Друга причина е дефицитът в предложенията. Към средата на ноември на пазара са обявени за продажба едва 25 500 жилища и къщи, което е с близо 30% по-малко спрямо 2019 г. „Ние действително трябва да увеличим предлагането на жилища, за да станат те по-достъпни и хората да могат да намерят това, което търсят“, казва Оно Хоес, генерален директор на NVM Онно Хоэс. Средната цена на жилищата през 2020 г. в Нидерландия е била 365 000 EUR.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ливърпул в невиждана серия без гол от 15 години насам

Ливърпул се намира в най-продължителната си "суха" серия от 2005 година насам, след като завърши наравно 0:0 с Манчестър Юнайтед и не е вкарвал гол във вътрешното първенство вече в три поредни мача. Отборът на Юрген Клоп започна двубоя с три точки зад лидера в първенството Манчестър Юнайтед, но двата […]